Nee, dat is niet toegestaan. De partij die de ANLb overeenkomst heeft, moet zelf het beheer voeren en het perceel bij RVO registreren.
Percelen waar het ANLb-pakket ‘botanisch hooiland’ of ‘botanisch weiland’ (A13) op ligt, blijven landbouwgrond. In uw perceelregistratie bij RVO kunt u de gewascode 265 (Blijvend grasland) gebruiken. De regels voor mestplaatsingsruimte voor op landbouwgrond gelden.
Grond waar ANLb-pakketten op liggen wordt niet omgevormd naar natuurgrond en krijgt ook geen hoofdfunctie natuur. Let op dat u in uw registratie bij RVO dus niet een gewascode voor ‘hoofdfunctie natuur’ gebruikt. Dan gelden er andere regels dan voor ANLb-percelen botanisch hooi- of grasland.
Meer lezen:
ANLb blijft landbouwgrond (zie kopje “Deze grond is geen natuurgrond”): lees hierMestwetgeving voor landbouwgronden: lees hier
Voor biologische bedrijven hebben we eko zaaigoed voor kruidenrijke akkerranden en voor wintervoedselakkers. Deze mengsels worden samengesteld uit alle soorten die op het moment van samenstelling biologisch (SKAL gecertificeerd) beschikbaar zijn. Een specificatie van de soorten staat vermeld op de verpakking. Biologisch zaaigoed wordt direct bij de deelnemer afgeleverd en ook de factuur ontvangt u zelf. De loonwerker die gaat inzaaien haalt het zaaigoed bij u op.
Dan is er sprake van aanvullende beheersvoorschriften. Uw veldcoördinator neemt contact op, of zoek zelf contact. Hier leest u meer over botanisch hooiland en de stoplichtmethode.
Vul daarvoor het meldingenformulier in.
Voor mestmeldingen vult u het meldingenformulier in.
Onkruid op percelen kan heel vervelend zijn, vooral omdat er niet gespoten mag worden. Overleg in het geval van een hoge onkruiddruk met uw veldcoördinator om de mogelijkheden te bespreken.
De uitbetaling vindt plaats rond februari van het volgende jaar. In februari 2021 kunt u de betaling over 2020 verwachten.
Een overzicht met de adviescodes voor gewassen vindt u
Postadres
Coöperatief Agrarisch Natuur Collectief Veluwe U.A.
Postweg 2
3831 SE Leusden