logo transparent
logo transparent
logo transparent
logo transparent
logo transparent
logo transparent
logo transparent
logo transparent
logo transparent
logo transparent
logo transparent
logo transparent

Grutto in gras shutterstock 1725995704In verband met groei van de werkzaamheden is Collectief Veluwe op zoek naar een senior projectleider. Wil jij aan het roer staan van strategische en complexe projecten? Aanspreekpunt zijn voor veldcoördinatoren, opdrachtgevers en financiers? En met jouw werk invloed uitoefenen op bestuurlijke besluitvorming op het gebied van agrarisch natuurbeheer? Dan is deze functie misschien iets voor jou! Lees hier de volledige vacaturetekst

Wageningen University & Research en Stichting Stimuland voeren in opdracht van het ministerie van LNV een onderzoek uit naar de belangrijkste (financiële) risico’s die gangbare boeren lopen bij het omschakelen naar een duurzame landbouw zoals kringlooplandbouw, natuurinclusief of biologisch. Zij zijn op zoek naar agrarisch ondernemers die aan dit onderzoek mee willen doen. 

Bent u actief in akkerbouw, melkveehouderij of varkenshouderij en heeft u besloten wel of juist niet aan duurzamere bedrijfsvoering/kringlooplandbouw te gaan doen? Of heeft u wel interesse maar twijfelt u nog? Dan kunt u zich tot uiterlijk 10 oktober aanmelden voor deelname via dit aanmeldformulier. Voor meer informatie bekijkt u deze video of de veelgestelde vragen.

Dit voorjaar zijn de nieuwe akkerranden mengsels van Collectief Veluwe voor het eerst de grond in gegaan. Het natte voorjaar zorgde op veel plaatsen voor uitdagingen met het zaaien, maar toch zijn de eerste reacties vanuit het veld positief. Op de meeste plekken slaan de mengsels dan ook goed aan. De nieuwe samenstelling met vroege bloeiers lijkt de onkruiddruk te verminderen en zorgt bovendien voor een langere bloeiboog. Dat is mooi te zien op onderstaande fotoserie die wij ontvingen van een deelnemer. Hierop zien we hoe een akkerrand zich ontwikkelt gedurende het seizoen. 

 20210618 102306 vierkant 220210709 120205 vierkant20210802 191531 vierkant 220210815 161751 vierkant 2 

In de praktijkleergang akkerranden dit jaar hebben deelnemers hun ervaringen en ideeën kunnen delen. Met alle feedback hebben we een mooie basis om de mengsels de komende tijd verder te verbeteren.